Uitgelicht

Artikelen

Antistollingszorg in Nederland steeds veiliger

In een artikel op Skipr wordt nader toegelicht dat de antistollingszorg in Nederland steeds veiliger wordt, maar dat er nog voldoende verbeterpunten zijn. Dat concludeert Marco Moesker (Nivel) in zijn proefschrift waarop hij onlangs promoveerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

door: Maike van Leeuwen
Artikelen

We zijn live!

Kennisplatform Antistolling brengt informatie en initiatieven samen. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland gebruiken enige vorm van antistollingsmiddelen, zoals directe anticoagulantia, vitamine K antagonisten en bloedplaatjesremmers. De zorg rondom deze medicatie is complex en de toepassing ervan luistert zeer nauw. Daarnaast zijn er veel professionals uit zowel ...

door: Menno Huisman
Artikelen

Uitgelichte bronnen

Over de LTA Antistollingszorg

De landelijke transmurale afspraak (LTA) antistollingszorg is een praktische leidraad met informatie over het voorschrijven en de follow-up van antitrombotica, periprocedureel beleid en het beleid bij bloedingen. Ook vind je op deze website informatie over communicatie met de patiënt. De LTA-antistollingszorg is bedoeld voor artsen, tandartsen of verpleegkundigen die te maken hebben met patiënten die antitrombotica voorgeschreven krijgen.

door: Laura Faber & Menno Huisman
Uitgelichte bron
Logo

Laatste update: 13 mei 2024 13:30

v1.0.1